...

A-lag 2009  

Utmerkelser utdelt på årsfesten i helgen

01.11.09

Lørdagens årsfest ble en stor suksess og ledere og spillere fikk sine velfortjente utmerkelser.

Følgende personer ble hedret:

Årets Spiller: Ronny Ellingsen
Årets toppscorer: Håvard Stølen
Årets mest fremgangsrike spiller: Knut Anders Strand 

Tor-Martin Engevik ble hedret for best fremmøte til trening og kamp. Også Robert Andreassen og Håvard Stølen fikk hederlig omtale.

Remi Simonsen (spillemål) og Morten Kolseth (frisparkmål) ble hedret for flotteste scoringer.

Styret takket også trenerteamet Erlend Skorpen, Magne Hetlevik og Jan Ove Solheim med flotte gaver.

Formann Geir Stølen fikk også en flott gave for sitt fantastiske og utrettelige engasjement for Erdal IL

  

Fest fotball

09.10.09

All tvil ble fjernet i kveldens kamp mot Minde. Erdals seniorlag er definitivt klar for 4. divisjon i 2010.

Minde hadde ingenting å stille opp med mot Erdal i kveld. Med 7-0 seier på en kveld der motstanderen kun kom til 2 sjanser fortjente en opprykksfest for Erdalsguttene. Fest fotball på banen og opprykksfest etter kamp.

3 mål av Morten (midtstopper)
2 mål av Håvard
1 mål av Stian (oldboys)
1 mål av Steinar

En stor gratulasjon til Erlend, Magne, Jan-Ove og resten av spillergruppen for en fantastisk innsats i 2009. Både sportslig og sosialt.

IMG_3433.JPG
Velfortjent sjampis til Erdal IL. 4 divisjon 2010.
Bak fv: Tor-Asbjørn, Remi, Robert, Petter, Tor Martin, Ronny, Bjørn Magnus, Øyvind, Øystein, Håvard, Nils Kristian, Erlend og Magne.
Foran fv: Knut, Christer, Stian, Tord, Steinar, Jan Ove og Morten.  


A-laget er klar for opprykk til 4. divisjon.

04.10.09

Med seier 5-4 borte mot Nordre-Fjell samtidig som Skjergard tapte sin kamp i helgen er A-laget sikret opprykk til 4. divisjon selv om 2 serierunder gjenstår.

Styret gratulerer Erlend, Magne og resten av laget med kjempeinnsats i årets serie.

   

Seier over Vadmyra 2

28.09.09

Erdal trakk det lengste strået i søndagens hjemmekamp mot Vadmyra 2. Sluttresultat 4-3 etter at Morten laget seiersmålet på frispark like før slutt. Erdal ligger nå på 2. plass på tabellen når 3 kamper gjenstår.

    

Uavgjort mot Baune 2

20.09.09

Vktig poeng på bortebane mot Baune 2.

Referat kommer......kanskje?  

  

Tilbake på vinnersporet

12.09.09

Etter tapet for Solid forrige helg ble det storseier 8-3 over Fitjar Fredag.

Referat kommer.....

  

Tap i toppoppgjøret

07.09.09

Det ble tap 3-5 i lørdagens toppoppgjør mot Solid på Stord. Også topprival Baune 2 tapte sin kamp i helgen, så vi henger fremdeles med i toppen.

Referat kommer.....


  

Toppoppgjør i 5 div avd 1

03.09.09

Lørdag 5. september er det klart for toppoppgjør i 5 div avd 1 mellom Solid og Erdal. Nr. 1 mot nr. 2 på tabellen møtes på Nysæther Kunstgress på Stord. Begge lag er i storform, så her er det duket for en meget spennende kamp. Og du inviteres herved til å bli med A-laget til Stord.

Vi har en del ledige plasser i bussen som går fra Kleppestøkaien kl. 11.30 lørdag morgen med retur ca. kl. 20.00. Pris blir kr. 100,- person + fergebillett Hallhjem/Sandvikvåg t/r.

Påmelding til Magne på tlf 93434926.

  

Storseier over Fjell Kameratene

28.08.09

Nykommerne markerte seg sterkt i kveldens kamp på Erdalsbanen.

Stian Nesse ga Erdal ledelsen før Øystein Blixt noterte seg for ekte hatrick da han la på til både 2-0, 3-0 og 4-0. Fjell reduerte en gang før Håvard Stølen og Ronny Ellingsen sørget for hele 6-1 til pause.

Etter pause roer tempoet seg. Fjell reduserer til 6-2 før nykommer Knut Anders og Øystein Blixt sørger for 8-2 seier.

Den fjerde nykommeren, Tord Tørnblom, gjorde også en god kamp da han kom inn i andre omgang.

Men det var Blixt som impoenrte mest med 4 mål og 2 målgivende pasninger.

  

Tett kampprogram, mange poeng og nye spillere

26.08.09

A-laget har lagt bak seg en særdeles travel periode. Hele 4 kamper er unnagjort på 10 dager. Bare tanken på det tøffe kampprogrammet kunne faktisk tatt pusten fra noen og enhver. Men på trass av mange skader, karantener og andre forfall, har laget vist seg sterkere og mer robust enn på mange år!!!!! Imponerende nok ble det hele 10 poeng av 12 mulige i "helvetesuken".......

I tillegg har Erdal fått tre nye spillere i uken som har gått. Tord Tørnblom er tilbake i Erdal etter gjesteopptreden i Apollo. Den treningsvillige kantspilleren har meldt seg til tjeneste igjen, og det er gledelig. Glede er det nok ikke blant høyrebacker i vår femtedivisjonsavdeling over at Stian Nesse gjør comeback i Erdal. Etter vel et års pause fra fotballen er teknikeren igjen klar til innsats. Det er klubben svært glad for og det er en solid forsterkning for laget å få Stian tilbake. Sist men ikke minst er Øystein Blixt klar for Erdal etter et kort opphold i Vestsiden IL , og mange sesonger i Askøy FK og Florvåg IF. Øystein er en anvendelig spiller som kan spille i de fleste posisjoner. Med sin gode fysikk, en fryktet venstreslegge, og sin rutine, vil han tilføre Erdal mye. Det skal bli virkelig spennende å følge Øystein utover høsten.
Rett før ferien fikk vi også på plass en trivelig og hardt arbeidende trønder i Knut Anders Strøm.

Erdal idrettslag ønsker alle fire hjertelig velkommen til klubben. A-laget vil nå være godt rustet til resten av høst sesongen.


IMG_3110a.JPG
Nye fjes i Erdal IL denne sommeren. Fra venstre Knut Anders Strand, Øystein Blixt og Stian Nesse.

  


Tre kamper på fem dager

22.08.09 

En hard uke med seriekamp mandag, onsdag og fredag resulterte i 7 poeng etter to seire og en uavgjort.

17.08: Nest Sotra - Erdal 0-2

Skålevik kunstgress. På forhånd var det som vanlig stor spenning knyttet til hvilket lag Nest ville stille med. Da det viste seg at A-laget til Nest hadde kamp samme dag, var det derfor et ungt Nestlag på motsatt banehalvdel. Ungdommene til Nest jobbet godt, og det var et Erdalslag som måtte kjempe hardt for poengene. Som vanlig var det mye vind på Sotra, og det sammen med glatt bane og ball, gjorde ikke jobben akkurat enklere. I en heller sjansefattig kamp nettet Håvard i første omgang etter pent forarbeid av Christer og Knut Anders. I andre omgang putter Kim på 2-0 fra vår høyre side. Dette etter forarbeid av Christer. Alt i alt en fortjent seier til Erdal etter spill på det jevne, uten å imponere.


19.08: Erdal - Nordre Fjell 2-1

Bare 2 dager senere var det Nordre Fjell som stod som motstander på Erdalsbanen. Dette var en kamp som var utsatt fra vårsesongen. Nordre Fjell hadde et godt lag som gav oss god match. Spillet bølget fram og tilbake med bra tempo i begge lag. Like før pause header Øyvind Engevik inn 1-0 etter corner. Like etter pause er Nordre Fjell frempå og det står 1-1. Kampen bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag. I det 90. minutt faller avgjørelsen etter nok en corner. Håvard flikker ballen i mål med brystet. Rett fra avspark er kampen slutt og Erdal tar med seg alle poengene. Dette var en jevn kamp som kunne gått begge veier mot et godt besatt Nordre Fjell.


21.08: Søre Neset - Erdal 1-1

Bare to dager siden forrige kamp mot Nordre Fjell, var det duket for en av sesongens vanskeligste bortekamper. Søre Neset stod som motstander. Dette ble en meget god og underholdene kamp som inneholdt det meste. To gode lag, mye flott spill, høyt tempo, flotte scoringer, utvisning, en merkeverdig dommer og ikke minst et fryktelig uvær med torden og lyn rett over hodet på oss. Erdal tok raskt kommandoen i kampen. I det 13 minutt legger Christer en corner fra venstre, ut 45 og Remi klinker til på direkten. Keeper rekker ikke å få opp armene en gang og ballen fyker inn under tverrleggeren. Dette er garantert årets mål, og noe man svært sjelden ser live på en fotballbane. Kampen bølger frem og tilbake i et stort tempo og det er nerve hele tiden. Det står seg 0-1 til Pause. Andre omgang fortsetter som første med stort tempo. I det 63 minutt blir Håvard spilt gjennom alene med keeper. Keeper kom ut og felte Håvard som siste mann. Korrekt idømmes det rødt kort. Etter dette falt litt av gnisten ut av et slitent Erdalslag, og selv et kraftig lyn og tordenvær klarte ikke å vekke guttene. Etter 80 minutter utliknet Søre Neste fortjent nok. Begge lag hadde sjanser til å ta med seg alle poengene, men det ebbet ut med 1-1. Nærmest scoring for Erdal kom Morten som traff stolpen med et frispark.

Men denne veldig gode 5. divisjonskampen vil ikke bli husket for at det var to gode lag på banen. Den vil derimot bli husket på grunn av kampens dommer. Selve dømmingen var ikke god, og dommeren slet med avgjørelsene gjennom hele kampen. Men det er da slett ikke unormalt at dømmingen er variabel i 5. divisjon, så det må man leve med. Det som gjorde det spesielt denne gangen, var at dommeren blåste av kampen i det 87. minutt. Dette til store protester både fra Erdal og fra Søre Neset. Vi hadde faktisk lyst til å spille ferdig..... Men dommeren ignorerte og turet i garderoben i full fart. Det burde vært lagt til minst 6 minutter på grunn av utvisningen(kaos med ny keeper) og skader. Etter mange år med fotball, tror man liksom at man har opplevd det meste som går an å oppleve på en fotballbane, men den gang ei. Denne hendelsen går nok inn i kretsens historiebok.

Magne Hetlevik


 

Seier i lokaloppgjør

10.08.09

Etter en rufsete start der vi lå under 0-2 etter 15 minutter klarte vi til slutt å slå Apollo 4-2.

Stillingen til pause var 2-2.

Målene ble laget av:

1-2 Remi
2-2 Martin
3-2 Håvard
4-2 Christer

Første kamp etter ferien var Apollo mandag 10.08. på hjemmebane. Kampen startet nølende for Erdal og det stod raskt 0-2. På det tidspunktet så det helsvart ut og Apollospillerene jobbet som sultne løver... Men kreftene deres tok etter hvert slutt og Erdal spilte seg gradvis inn i matchen. Ved pause stod det 2-2 etter puttinger av Remi og Martin. I andre omgang overtok Erdal totalt styringen i kampen, og kontrollerte inn 4-2 seier etter scoringer av Håvard og Christer. Alt i alt en meget fortjent seier etter en laber 1. omgang og en god 2 omgang.


Endelig seier mot Skjergard

Erdal - Skjergard 4-0(2-0)

Erdal Stadion 24.06.09

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik
Knut Anders Strand(Tor Martin Engevik 65 min), Ronny Ellingsen, Morten Kolseth, Øyvind Engevik
Erlend Skorpen(Jan Ove Solheim 60 min), Remi Simonsen(Robert Andreassen 80 min), Steinar Østevold
Håvard Stølen(Jon Erik Sunde), Torbjørn Gjervik, Martin Viksund

Kampfakta:
1-0 15 min. Morten Kolseth
2-0 25 min. Håvard Stølen
3-0 60 min. Torbjørn Gjervik
4-0 84 min. Morten Kolseth

Så var det tid for det årlige oppgjøret mot rivalene fra havgapet i Øygarden. Forrige sesongs møter med dette laget endte med 1 poeng etter to kamper hvor Erdal var det klart beste laget. Skjergard manglet for dagen toppscoreren sin som har scoret hele 20 mål så langt i årets sesong, mye tydet på at Erdal endelig skulle få sin revansje.

Erdal er det klart beste laget i første omgang, og midtbanen viser at de har løpt litt mer i vinter enn det Skjergard sin har gjort, og det tok bare 15 minutter før Erdal får hull på den berømte byllen. Vi får frispark rundt 20 meter fra Skjergards mål, og Morten Kolseth stiller seg opp for å fyre løs. Han treffer reint for første gang siden han var småguttespiller, og ballen forsvinner inn i nettmaskene bak keeperen. Nå skal det sies at muren Skjergard satt opp ikke kan sammenlignes med Den Kinesiske Mur, men alt i alt et flott mål fra mannen med alle suppene. 10 minutter til går før Erdal setter dagens andre. Erdals hjemvendte sønn Torbjørn Gjervik setter fart mot forsvaret til Skjergard og får lagt inn til måltyven Håvard Stølen, som hæler(ifølge seg selv, vel og merke) ballen i noten fra 4 meter. 2-0, og det holder seg til pause.

Andre omgang fortsetter i det samme sporet og Erdal putter i det 60 minutt ved Surferen fra Askveien, Torbjørn Gjervik. Mannen som startet ballet får æren av å avslutte også i det 84 minutt. Erdal får tildelt straffe og Morten Kolseth griner seg til ansvaret, med straffemissen mot Floppen forrige sesong friskt i minne sitter benken og biter negler, men Kolseth viser at han har kontroll på nervene og setter ballen sikkert(?) i mål.

En herlig revansje for Erdalsguttene som begynner å komme farlig nært opprykksplass. Etter denne kampen er det sommerpause, og vi på tribunen gleder oss til fortsettelsen for Skorpens disipler.

Trond Eirik


Tre nye poeng for guttene i fra østkanten

Minde - Erdal 0-5(0-2)

21.06.09

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik(Øystein Skår 58 min)
Kim Andre Aarberg, Ronny Ellingsen, Morten Kolseth, Tor Martin Engevik(Robert Andreassen 65 min)
Christer Pedersen(Petter Lohne 75 min), Erlend Skorpen, Steinar Østevold
Håvard Stølen(Jon Erik Sunde 72), Torbjørn Gjervik, Martin Viksund

Kampfakta:
0-1 1 min. Christer Pedersen
0-2 11 min. Torbjørn Gjervik
0-3 58 min. Christer Pedersen
0-4 61 min. Håvard Stølen
0-5 73 min. Jon Erik Sunde

Kampen begynte veldig bra for Erdal, og allerede etter 1 min var Christer Pedersen frempå og ga bortelaget ledelsen. Det gikk bare 10 minutter før Torbjørn Gjervik doblet ledelsen. Gjervik som nettopp var kommet hjem fra surfestudier i England. Dette resultatet skulle holde seg helt til pause.

Andre omgang er ikke mer enn 13 minutter gammel når Christer Pedersen gjør sitt andre for dagen, som gjør at han puster Håvard og Martin i nakken om årets toppscorer. 3 minutter etterpå vil ikke Håvard være noe dårligere og scorer et mål med en god porsjon flaks. Ballen blir slått inn i feltet og Håvard klarer på et eller annet vis å snuble ballen i mål. Flaks eller ikke, 0-4. I det 72 min blir Jon Erik satt inn på for en skadet Håvard(trakket over når han snublet ballen i mål). Det viste seg å være et vellykket bytte, fordi hans første berøring resulterer i mål og fastsetter resultatet til 0-5.

En grei kamp av Erdal selv om motstanden ikke var det beste vi har møtt i år. Mindelaget var svakt i denne kampen, men de skal ha skryt fordi de var en sympatisk gjeng. 3 nye poeng og Erdal begynner å melde seg på i tetstriden.

Trond Eirik


Knepent bortetap

Vadmyra 2 - Erdal 2-1(1-0)

Vadmyrabanen 14.06.09

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik
Øyvind Engevik, Morten Kolseth, Ronny Ellingsen, Kim Andre Aarberge(Knut Anders Strand 68 min)
Steinar Østevold, Remi Simonsen(Erlend Skorpen 79 min), Christer Pedersen
Jan Ove Solheim, Håvard Stølen(Tor Martin Engevik 79 min), Martin Viksund

Kampfakta:
1-0 39 min. Kai Kristoffersen
2-0 72 min. Kenneth Skanhagel
2-1 84 min. Knut Anders Strand

Etter fjorårets tap mot laget i fra Loddefjord burde revansjelystne Erdalsgutter ha motivasjonen på topp. Dette så ikke ut til å hjelpe. En dårlig førsteomgang førte til at laget fra Temptation Island lå under med et mål.
I andre omgang var det spor av bedring, men dette hindret ikke Vadmyra fra å score et mål til før Erdalsmaskineriet våknet for alvor. Derfra og ut var det bare et lag på banen, og Erdal fikk en etterlengtet redusering etter 84 minutter ved Knut Anders Strand. Dette var Knut Anders sitt første mål for østkantslaget, og må sies å være dagens lyspunkt. Erdal kunne scoret både ett og to mål til i løpet av sluttminuttene etter store sjanser for Ronny og Morten, men de viste at midtstoppere helst skal holde seg bak midtstreken.

Vadmyra tok rett og slett Erdalsspillerne på fysikken denne sommerdagen, og trenerteamet bør kanskje vurdere å sende laget inn i styrkerommet denne sommerpausen. Uansett ble det et bittert tap.

Trond Eirik


Endelig seier for Erdal i kattekurven, Erdal Stadion

30.05.09

Erdal - Baune 2 5-3(2-2)

Erdal Stadion 29.05.09 kl.1900

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik
Øyvind Engevik, Morten Kolseth, Ronny Ellingsen, Kim Andre Aarberg(Tor Martin Engevik 90 min)
Steinar Østevold, Remi Simonsen, Christer Pedersen
Jan Ove Solheim, Håvard "Dinho" Stølen, Martin Viksund(Tor Asbjørn Andersen 84 min)

Kampfakta:
1-0 15 min. Martin Viksund
1-1 38 min. Glenn Kristoffersen
2-1 40 min. Christer Pedersen
2-2 43 min. Helge Pettersen
3-2 49 min. Håvard Stølen
4-2 51 min. Martin Viksund
5-2 65 min. Håvard Stølen
5-3 79 min. Anders Wickman

Været var strålende, humøret på topp og to gode lag som møttes til dyst på denne fredagskvelden. Baune 2 hadde ikke tapt enda i årets sesong, mens Erdal på sin side ville gjenerobre løvens hule etter to skuffende hjemmetap. Dette satt en flott ramme rundt oppgjøret.

Erdal er det beste laget i begynnelsen av omgangen, og skaper det som er av sjanser det første kvarteret. Etter 15 minutter får vi hull på byllen. Remi gjenerobrer ballen høyt på Baunes banehalvdel, og etter litt småspill får han lagt ballen inn perfekt med venstre foten(!). Martin har luktet muligheten og kommer på bakre stolpe og header ballen kontant i mål. Etter målet fortsetter Erdal presset og har flere gode muligheter. Morten har for eksempel en heading etter en corner som han mente var inne, men Erdals utsendte velger å tro på dommeren fremfor mannen som er ekspert på suppe. I tillegg har Christer flere cornere som fint kunne ha lurt seg inn i nettet. Etter 38 minutter går det som det ofte har gått på Erdal Stadion de siste kampene, Baune får sin første sjanse og får tellende resultat. Målet kommer etter en flott stikker som spissen sitter sikkert forbi Bjørn Magnus. Det går bare to minutter før Erdal svarer. Christer får ballen litt inne på deres halvdel, lurer av en mann(noe heldig) før han DRUSER ballen i venstre hjørne. Den ballen SKULLE i mål. Det skulle bare gå tre minutter før Baune igjen klarer å utligne ledelsen vår. Helge Pettersen(som for øvrig var en meget god spiller) setter fart fra midtbanen, går forbi et par mann, spiller vegg med spissen, før han setter den i mål. Flott mål, men akk så ufortjent. Stillingen ved pause blir 2-2, et ganske flatterende resultat.

Andre omgang begynner bra for Erdal. Allerede etter 4 minutter får Håvard Stølen, for anledningen med 8 dagers skjegg, sendt oss i føringen igjen. Erdal får frispark i god posisjon, og mens ingen følger med setter "Grillkongen" Kolseth ballen fort i gang til Stølen som står helt ledig. Håvard gjør det han har gjort så mange ganger før, krangler ballen med seg med en forsvarer hengende på ryggen og får satt ballen kontant i mål. To minutter etterpå er Martin "Demba" Viksund på farten igjen. Han får et flott gjennomspill av Christer, og han setter ballen sikkert i det høyre hjørnet. Kvarteret etter finner Håvard ut at han ikke vil være noe dårligere enn Martin. Steinar slår en nydelig pasning over forsvaret til Baune, Håvard tar den ned på brystet, en prestasjon selv Messi og Mika Kottila ville vært stolt av, før han får skutt ballen i mål. På benken ble det mumlet om selvmål, men vi lar tvilen komme Håvard til gode og han får kreditert sin andre for dagen. Erdal fortsetter å skape sjanser etter dette, men det blir med disse 5 målene. Baune på sin side får seg et lite trøstemål etter klabb og babb foran Erdal sitt mål. Kampen ebber ut med 5-3 til vertene, og en etterlengtet hjemmeseier var i boks. En godt gjennomført kamp, selv med tre mål imot. Vil også berømme dommeren i dette oppgjøret, en av de bedre dommerne vi har sett på dette nivået. Nå kan spillerne kose i pinsen med god samvittighet.

Trond Eirik, journalist in spe.


Seier på Fitjar

22.05.09

Fitjar - Erdal 1-2(0-2)

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik
Øyvind Engevik, Morten Kolseth, Ronny Ellingsen, Kim Andre Aarberg.
Jan Ove Solheim(Erlend Skorpen 72 min), Remi Simonsen(Tor Martin Engevik 32 min), Christer Pedersen, Steinar Østevold, Martin Viksund(Håvard Stølen 90 min)
Håvard Stølen( John Erik Sunde 77 min)

Kampfakta:
0-1 14 min. Steinar Østevold
0-2 39 min. Martin Viksund
1-2 87 min. Åsmund Sørfonn

Erdal reiste til Stord og fikk lønn for strevet i form av tre poeng. Etter rapportene var det en fortjent seier. Kampens prestasjon sto Fitjars store sønn for, Bjørn Magnus reddet straffe fra barndomsklubben sin i det 63 minutt. Tre poeng i sekken og en velfortjent hot dog på fergen til Halhjem.

Trond Eirik, journalist in spe


Ufortjent tap for Erdal

Erdal - Solid 1-3 (1-3)

Erdal Stadion 18.05

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik
Jan Ove Solheim(Tor Martin Engevik 70 min), Tor Asbjørn Andersen, Morten Kolseth, Kim Andre Aarberg.
Steinar Østevold(Nils Christian Eide 75 min), Remi Simonsen, Christer Pedersen(Øyvind Engevik 65 min).
Håvard Stølen, Kjetil Norland, Martin Viksund.

Kampfakta:
0-1 1 min. Trond Viggo Johansen
1-1 21 min. Kjetil Norland
1-2 27 min. Atle Nilsen
1-3 29 min. Atle Nilsen

Gule kort:
Martin Viksund, 35 min.

Solid begynte kampen best, og allerede etter ett minutt ligger den første ballen i noten bak Bjørn Magnus. Etter dette tar vi over kampen og skaper mange store sjanser, men det tar 21 minutter før Kjetil får uttelling. Han får ballen på rundt sekstenmeteren, vender bort to mann og banker ballen i mål. Vakkert. Vi fortsetter å produsere sjanser etter målet, men ballen vil ikke i mål flere ganger. Solid på sin side er dødelig effektiv og scorer to mål på rappen, mot spillets gang. Etter 31 minutter brenner Kjetil en halvsjanse fra straffemerket. Han finter ut keeperen, men stolpen står i veien. Erdal fortsetter sjansesløseriet sitt, og det gjør at Solid kan gå til pause med en noe ufortjent 3-1 ledelse.

Andre omgang ble en jevnere batalje. Erdal hadde fortsatt de fleste sjansene, men Solid er litt mer med på notene. Det ble ikke flere mål i dette "toppoppgjøret". Solid var et meget "solid" fotballag, men denne kampen burde Erdal dradd i land etter spill og sjanser.

Trond Eirik, journalist in spe.


Seniorlaget tilbake på vinnersporet

11.05.09 

Fjellkameratene - Erdal 2 - 5 (0 -5)
Stemmemyren kunstgress 08.05.09 kl 20.00

Erdals lag:
Øystein Skaar (Bjørn Magnus Skålevik(45 min)
Øyvind Engevik, Morten Kolseth(Petter Lohne 45 min)Ronny Ellingsen, Tor Martin Engevik(Robert Andreassen 72 min)
Remi Simonsen(Nils Chr Eide 56 min), Steinar Østevold(John Eirik Sunde 75 min), Christer Pedersen, Håvard Stølen(Jan Ove Solheim 45 min), Martin Viksund, Kjetil Norland(Trond Eirik Tvedt 45 min)

Kampfakta:
0 - 1 9 min. Marin Viksund
0 - 2 37 min. Morten Kolseth
0 - 3 39 min. Kjetil Norland
0 - 4 41 min. Kjetil Norland
0 - 5 45 min. Christer Pedersen
1- 5 72 min. Christian Fjeldstad
2 - 5 76 min. Svein Erik Ohnstad

Gult kort: Ronny Ellingsen

Etter forrige kamps begredelige innsats, var det et tydelig revansjelystent og heltent Erdalslag som inntok Stemmemyren fredag kveld. Umiddelbart festet våre gutter grepet om kampen. Ballen går raskt langs bakken, og allerede etter 9 minutter runder Martin vertenes keeper og setter inn 1-0. Dette etter et langt oppspill på vår venstre side. Erdal fortsetter å dominere banespillet stort og det produseres mange feite muligheter. Midtveis i omgangen får Fjellkameratene sin eneste mulighet i 1. omgang, men Øystein redder mesterlig. Siste del av første omgang kan vel kalles "teppebombing" av Fjellkameratene sitt mål. Ikke mindre enn fire mål scorer våre gutter på de siste 8 minuttene av omgangen. Først ut er Morten etter 37 minutter. Så er Kjetil på farten i det 39. og 41. minutt. I omgangens siste spilleminutt er det Christer som setter inn 0-5. Dette var en imponerende periode og det står respekt av å score 4 mål på så kort tid.

Andre omgang startet som første med stort Erdal overtak. Men store sjanser ble spolert gang på gang. Etter hvert stokket det seg mye i angrepspillet, og Fjellkameratene fikk mange brudd i mot og endel cornere. Etter 72 minutter scorer Fjell Kameratene etter dårlige defensive prestasjoner hos Erdal. Like etter putter hjemmelaget sin andre for dagen, etter corner. Her manglet markeringen totalt... Faktisk kunne guttene fra Sandviken redusert en gang til, men det ble med de 2 scoringene. Erdal spolerte mange store muligheter i sluttminuttene, og kampen ender 2 - 5. Alt i alt en meget fortjent og komfortabel seier til Erdal. En meget godt gjennomført 1. omgang, og en mindre god 2. omgang er fasiten etter kampen i "høststormen" fredag kveld. Nå venter en hel treningsuke før neste kamp. Det blir hjemme mot Solid på Erdal mandag 18.05 kl 19.00.

Magne


1-2 tap mot Søre Neset

04.05.09

Erdal - Søre Neset, mandag 4.mai kl 2000

Øystein Skår,
Øyvind Engevik, Tor Asbjørn Andersen, Ronny Ellingsen, Kim Andre Aarberg,
Steinar Østevold, Remi Simonsen(Jan Ove Solheim fra 70.min), Christer Pedersen, Håvard Stølen(Tor Martin Engevik fra 80.min),
Kjetil Norland(Nils Christian Eide fra 87.min), Martin Viksund.

12.min 1-0 Øyvind Engevik
20.min 1-1 Andreas Pettersen
85.min 1-2 Selvmål

Gule kort: ett til Nest, Tor Asbjørn Andersen

Det var ikke bare i mastene lyset ikke var på denne kvelden. Det stempte rett og slett ikke for et Erdal lag som ble utkjempet av et fysisk bra Søre Neset lag.
Nå blir det trening på onsdag før kjerringen skal reises på fredag borte mot Fjell Kam.

jan ove

  

4-0 seier over Nest Sotra 2

25.04.09

Erdal - Nest Sotra 2 4 - 0 (2 -0)

Erdals lag:
Bjørn Magnus Skålevik
Øyvind Engevik, Morten Kolseth(Ronny Ellingsen 78 min), Tor A. Andersen, Kim A. Aarberg
Remi Simonsen, Steinar Østevold(Tor Martin Engevik 52 min), Jan Ove Solheim(Robert Andreassen 83 min), Christer Pedersen
Håvard Stølen, Martin Viksund

Kampfakta:
1 - 0 19 min. Håvard Stølen
2 - 0 32 min. Håvard Stølen
3 - 0 66 min. Christer Pedersen
4 - 0 87 min. Kim Andre Aarberg str.

Gult kort: Christer Pedersen, Tor-Martin Engevik

Før kampstart var det noe usikkerhet knyttet til Erdal sin lagoppstilling på grunn av skadesituasjonen gruppen. Både Håvard, Kjetil og Morten var usikker før kampstart. Morten og Håvard bestod oppvarmingstesten, og startet kampen. Kjetil måtte dessverre kaste inn håndkleet før kampstart. Kampen startet i likhet med forrige kamp mot Apollo, noe forsiktig og famlende. Det skulle gå 19 minutter før første sjanse i kampen ble registrert. Da ble Håvard mesterlig spilt fri. Fra noe skrått hold limer han ballen i nærmeste vinkel, og 1-0 til Erdal. En praktfull scoring av Håvard, og ikke minst et fantastisk gjennomspill av Jan Ove!!. Erdal fester grepet om kampen, og i det 32. min. er det Steinar som er tilrettelegger, og Håvard scorer sitt andre mål for dagen. Også her er det flotte prestasjoner. Nest sin første mulighet i kampen kommer etter 34 minutter, men skuddet går rett på Bjørn Magnus. Resten av 1. omgang pøser Erdalsguttene på med masser av sjanser, og Nest har griseflaks med at det bare står 2-0 til Pause. For øvrig blir Martin snytt for et soleklart straffespark like før pause.

Andre omgang fortsetter med stort overtak til Erdal. I de ti første minuttene, noterer vi fire feite sjanser uten uttelling. Etter 66 minutter får Christer endelig hull på byllen og scorer sitt første mål for Erdal. Angrepet kom fra vår venstre side og Kim er tilrettelegger. Erdal fortsetter å dominere, og Nest spillerne løper mye i mellom. Dette fører etter hvert til slitne bein, og slitne hoder i Nest leiren. I det 80. minutt setter en Nest spiller inn en skikkelig "røvertakling" på Kim. Her burde dommeren gitt direkte rødt kort, og ikke gult som han gjorde. Kim kom seg heldigvis på beina igjen, men det var bare ren og skjær flaks som hindret en stygg skade i dette tilfellet. I siste halvdel av kampen fortsetter Erdal trykket mot Nest sitt mål, og i sluttminuttene blir Erdal tildelt et noe billig straffespark, som Kim setter kontrollert i mål til 4-0.
Oppsummert var dette en godt gjennomført kamp. Bunnsolid defensivt og mye bra spill offensivt. Igjen er innsatsen, spillegleden på topp hos alle mann. Veldig positivt med innbyttere som kommer inn og gjør gode prestasjoner. Det viser at bredden og kvaliteten i A- gruppen er stor.

Takk til Jan Øystein og Ørjan for kioskdrift og speakertjeneste under dagens kamp.

Neste kamp er mandag 4. mai mot Søre Neset på Erdal.

Magne


Storseier i seriepremieren

17.04.09

Apollo - Erdal 1-6 (0-1)
Davanger Kunstgress 17.04.09. kl 19.00

Erdals lag (4-4-2):
Bjørn Magnus Skålevik
Øyvind Engevik (Ronny Ellingsen 82 min), Morten Kolseth, Tor A Anderesen, Kim Aarberg
Steinar Østevold, Christer Pedersen (Nils Chr. Eide 68 min), Remi Simonsen, Jan Ove Solheim (Robert Andreassen 87 min)
Kjetil Norland, Martin Viksund (Tor Martin Engevik 76 min).

Kampfakta:
0-1 38 min. Martin Viksund
0-2 50 min. Kjetil Norland
0-3 60 min. Martin Viksund
0-4 75 min. Kjetil Norland
1-4 84 min. Knut Arne Johansen
1-5 86 min. Steinar Østevold
1-6 89 min. Kim Andre Aarberg

Gule Kort: Christer, Steinar, Martin og Ronny.

Sesongens første kamp i lokaloppgjøret mot Apollo på Davanger startet noe nervøst og forsiktig. Litt nerver, og noen "høye skuldre" førte til en nølende og forsiktig start på kampen. En halvsjanse innledningsvis til Apollo, var beholdningen på blokken etter 30 spilte minutter. Etter dette tar Erdal over kommandoen i kampen. Pasningene treffer, bevegelsene i laget blir bedre og sakte men sikkert blir det bedre rytme i angrepspillet. Etter 38 min blir Martin mesterlig spilt gjennom på et av sine mange dype løp, og han setter ballen kontrollert i noten. Erdal presser videre på, men det ebbet ut med det ene målet til pause.

2. omgang ble mye bedre sett med Erdal øyne. Etter 50 minutter scorer Kjetil etter flott spill langs bakken på vår høyre side. Morten smeller ballen i tverrleggeren etter corner like etter. Ti minutter senere er Martin nok en gang frempå med sin andre scoring for dagen og 3-0 var et faktum. Dette var også glimrende spill og klikk klakk fotball langs bakken. 75 minutter spilt og Kjetil viser klasse ved å finte bort 5-6 Apollospillere før han iskaldt setter inn 4-0 og sitt andre for dagen også han. Apollo reduserer noe unødvendig på en retur fra corner i det 84 minutt. Like etter kombinerer Kim og Steinar flott på vår venstre side og Steinar putter enkelt 5-1. Siste målet for dagen og 6-1 er det Morten som vinner i luften på corner, og Kim setter returen i mål.

Dette var en svært fortjent seier. Defensivt var strukturen meget god i laget. Offensivt var det noe variable prestasjoner i første omgang, men det bedret seg kraftig utover i andre. Gledelig å se at hele laget legger ned mye arbeid, topp innstilling og 100 % innsats. Imponerende mange tilskuere hadde tatt turen til Davanger på denne flotte vårdagen, og svært mange av disse var fra Erdal. A-laget håper alle disse tar turen til

Erdalsbanen fredag 24.04 09 kl 19.00. Da står Nest-Sotra 2 på motsatt banehalvdel i sesongens første hjemmekamp.

Vel møtt.

Magne

Se for øvrig presentasjon av årets spillerstall her


Storseier over Florø

05.04.09

På kort varsel ble det avtalt treningskamp mot 3. divisjonslaget Florø som er på treningsopphold på Askøy. Florø kom fra kamp mot Askøy FK i går der de hadde tapt 2-1. Erdal, som på grunn av påskeferie hadde mangel på sentrale spillere, hadde 3 AFK spillere på lån for anledningen.

Det var ingenting som tydet på at det var 2 divisjoner forskjell på lagene. Etter 30 minutter står det 5-0 til Erdal etter 4 mål av Kjetil og 1 av Øyvind. Alle målene som tatt ut av læreboken. Florø reduserte til 1-5 like før pause.

Andre omgang forsetter som første. De tre innlånte AFK spillerne markerer seg alle på scoringslisten og kampen ender med utklassing 10-1.

Erdals lag: Øystein, Øyvind, Tor Asbjørn, Ronny (Simen 70'), Tor Martin (Petter 45'), Joachim fra AFK, Morten, Jan Ove, Håvard (Torbjørn fra AFK 30'), Martin, Kjetil (Robert fra AFK 45')


Intern kamp

28.03.09

Da Gneist meldte frafall fra dagens kamp ble det besluttet å samle hele A-lags troppen til en intern kamp på Finamyren. Alle tilgjengelige  A-lags spillere pluss noen "unge" oldboys og noen guttespillere utgjorde Erdal Blå og Erdal Hvit.

Spillmessig ble det en jevnt kamp, selv om Erdal Blå til slutt vant 3-0 etter to scoringer av Kjetil Norland og en av Espen Berntsen.

IMG_1743.JPG
Erdal A-lag 2009  


Treningskamper vinteren/våren 2009

29.01.09

En ny spennende sesong står for døren og A-laget har avtalt følgende treningskamper for å finne storformen før alvoret starter:

Seriestart blir fredag 17. april mot Apollo på Davanger.

Første hjemmekamp søndag 26. april kl. 14.00 mot Nest-Sotra 2.Dag  Dato  Kl.  Bane  Hjemmelag      Bortelag  Resultat 
               
Torsdag  12.2   19.00   Erdal Erdal - Apollo   5-1 
Torsdag   19.2  20.00    Erdal Erdal  Askøy FK  1-4 
Torsdag  26.2  20.00  Erdal  Erdal  Vestsiden  2-3 
Torsdag  5.3  20.00  Erdal  Erdal  Hetlevik  3-3 
Fredag  13.3  18.30  Erdal  Erdal  Eidsvåg  4-0 
Torsdag  19.3  20.00  Erdal  Erdal  Telavåg  0-1 
Lørdag  28.3  14.00  Liland  Gneist Erdal  Avlyst 
Tirsdag  14.4  20.00  Kjøkkelvik  Kjøkkelvik  Erdal   Aktivteskalenderen for A-laget ligger >her<

Vi kommer tilbake med terminliste, spillerliste og en liten presentasjon av hver enkelt spiller.

  

Avdelingsoppsett for 5. div 2009 er klart

19.12.08

Det er duket for lokaloppgjør i neste sesongs 5. divisjon avdeling 1. Her skal vi måle krefter mot blant annet Apollo. Ellers bli det noen langturer til Fitjar og Solid samt en del turer til Sotra/Øygarden.

Her er lagene i avdelingen: Fitjar, Nest Sotra 2, Erdal, Søre Neset, Skjergard, Solid, Apollo, Vadmyra 2, Fjell-Kameraterne, Minde, Baune 2, Nordre Fjell

Les mer på HFK sine hjemmesider


Erlend Skorpen fortsetter.

18.11.08

A-lagets hovetrener i 2008 sesongen, Erlend Skorpen, har i dag signert ny kontrakt med Erdal IL gjeldende for 2009 seongen.

Styret i Erdal er meget godt fornøyd med denne avtalen som gir kontinuitet for seniorlaget. Erlend og hans trenerteam har i 2008 gitt laget et sportlig løft. I tillegg til å disponere over et meget bra erfarent mannskap har de også vist stor interesse for den kommende generasjon i klubben. Vi ser frem til en spennende 2009 sesong og ønsker Erlend og laget lykke til.

...
************************
Erdal Idrettslag
Stiftet 27.06.1944

Adresse:
Postboks 348
5323 Kleppestø

Telefon:

E-post:
post@erdal-il.no
Hjemmeside:
www.erdal-il.no

Org. nr.:
987 253 290
************************